Krompir sa maslacem i bijelim lukom

Krompir sa maslacem i bijelim lukom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    40 min
  • Broj osoba
    6

Hrskavi izvana, mekani iznutra, odličan su prilog koji morate probati.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijte na 200°C.

Korak 2

Pleh obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.

Korak 3

U velikoj šerpi sa kipućom vodom kuhajte krompir oko 5-7 minuta.

Korak 4

Dok se krompir kuha, u zdjelu dodajte parmezan, maslinovo ulje, bijeli luk, italijansku mješavinu i po želji soli i bibera. Izmiješajte.

Korak 5

Krompir ocijedite i dodajte u zdjelu sa začinima i parmezanom. Izmiješajte.

Korak 6

Na pripremljeni pleh poredajte krompir prerazanom stranom okrenutom prema dolje.

Korak 7

Pecite dok krompir ne počne da rumeni, oko 25 do 35 minuta.

Korak 8

Izvadite krompir iz pećnice i prebacite ga u veliku zdjelu.

Korak 9

Krompir prelijte otopljenim maslacem i dodajte isjeckani peršun. Izmiješajte. Poslužite odmah.

Korak 10

Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata, isprobajte naš recept kod kuće i ne zaboravite ostaviti komentar i sa nama podijeliti svoje mišljenje.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!